• 0770836192
  • contact@kaizenperform.ro

Bucatar

People cooking professional food recipe in restaurant kitchen, using fresh vegetables to prepare gourmet meal. Diverse team of cooks making authentic menu dish for gastronomy cuisine service.

CURS BUCATAR

Tranforma-ti pasiunea intr-o cariera de succes!

Industria gastronomiei traditionale si moderne ofera numeroase oportunitati de angajare, indiferent daca optezi pentru un job de bucatar, bucatar-sef sau daca doresti sa iti deschizi propriul restaurant. Daca vrei sa faci primul pas catre o meserie de succes, te asteptam alaturi de noi la cursul de calificare, autorizat ANC, pentru ocupatia BUCATAR!

Tipul cursului

calificare, autorizat

Tarif participare

950 lei/persoana

Perioada de derulare

la formarea grupei

Esti interesat?

Descrierea ocupatiei

Bucatarul realizeaza preparate culinare dupa diferite retete care sa satisfaca exigentele consumatorilor. In acest scop, el se ocupa de pregatirea produselor alimentare pentru gatit. Masoara cantitatile necesare, le amesteca progresiv conform retetei, le pune la dospit, fermentat, copt sau fiert. Dupa ce preparatele culinare au fost pregatite, urmeaza impartirea lor in portii. Bucatarul utilizeaza in activitatea sa diferite produse alimentare, unelte si masini cu ajutorul carora transforma alimentele in preparate culinare. Ca unelte si masini utilizate mai frecvent pot fi enumerate: cutite, satarul, robotul de bucatarie, masini de curatat si de taiat zarzavat, masini de tocat, masini de amestecat, friteuza, cuptoare clasice sau cu microunde, agregate frigorifice.

bucatar2

COMPETENTELE PROFESIONALE dobandite sunt conform Standardului Ocupational si se refera la:

  • Comunicarea la locul de munca
  • Desfasurarea muncii in echipa
  • Aprovizionarea cu materii prime si auxiliare a locului de munca
  • Asigurarea conditiilor igienico-sanitare
  • Organizarea cadrului general de deschidere si inchidere a activitatii sectiei
  • Prevenirea poluarii mediului
  • Intocmirea documentelor specifice
  • Pregatirea antreurilor calde si reci
  • Pregatirea fripturilor
  • Pregatirea gustarilor calde si reci
  • Pregatirea mancarurilor din carne
  • Pregatirea mancarurilor din legume, orez, oua, paste fainoase
  • Pregatirea preparatelor lichide
  • Prepararea dulciurilor (deserturilor)
  • Prepararea fondurilor glace
  • Prepararea mancarurilor din peste si fructe de mare
  • Realizarea aluaturilor de baza
  • Realizarea salatelor
  • Realizarea sosurilor
  • Realizarea actiunilor de supervizare si control

CERTIFICARE: Curs recunoscut international

Cine se poate inscrie la curs

Beneficiile participarii la curs

Obtii calificare valabila pe viata

Diploma obtinuta are valabilitate nedeterminata si are regimul actelor de studii, calificarea si competentele dobandite fiind valabile pe viata.

Lectori profesionisti

Lectorii care vor preda cursul sunt certificati si au o vasta experienta in domeniu, astfel incat sa beneficiezi ce cea mai buna formare.

Stagiul de practica la parteneri de top

Colaboram cu partenerii de prestigiu din domeniu, unde, sub atenta indrumare a specialistilor, vei pune in practica ceea ce ai invatat la partea teoretica.

Poti deveni antreprenor

Dupa absolvirea cursului iti poti deschide propria afacere, transformandu-ti pasiunea intr-o cariera de succes, acesta fiind startul in lumea antreprenoriatului.

Gasesti loc de munca bine platit

Cursurile de calificarea reprezinta o metoda sigura de invata o meserie profitabila, solicitata pe piata muncii si de a gasi rapid un loc de munca.

Poti profesa in tara sau in strainatate

Certificatul de calificare este recunoscut atat in tara, cat si in strainatate, astfel ca ai oportunitatea de a profesa si intr-o tara europeana.

Cine va preda cursul

Formatori, mentori si instructori de practica experimentati, riguros selectionati!

Lectorii si instructorii de practica cu care colaboram sunt certificati de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari si au o cariera de minim 15 ani in domeniul in care predau. Astfel, dispun de pregatirea si experienta necesara pentru a pune la dispozitie participantilor la cursuri solutii personalizate si  adaptate nevoilor de instruire.

Cum se deruleaza cursul

Programele de calificare organizate de KAIZEN PERFORM combina o componenta teoretica cu una practica, ceea ce garanteaza obtinerea cunostintelor si dobandirea competentelor necesare pentru a prosefa in domeniu.

Activitatile teoretice se deruleaza la sediul centrului nostru de formare, unde dispunem de sali de curs moderne si echipamente de ultima generatie.

Activitatile de practica se deruleaza la partenerii de top cu care colaboram, unde vei exersa meseria pe care o inveti.

Ce este si cum se deruleaza examenul de absolvire

Examenul de la finalul cursului se deruleaza la sediul nostru cu participarea obligatorie a cursantilor si in prezenta comisiei de examinarea din partea ANC.

Examenul de absolvire are doua probe:
  • Evaluarea cunostintelor teoretice: completarea unui test grila
  • Evaluarea competentelor practice: sustinerea demonstrativa a unei probe/aplicatii practice

Dosarul de inscriere la curs contine

  • Copie cartea de identitate
  • Copie certificat nastere
  • Daca este cazul: copie certificat casatorie/divort (sau orice act doveditor pentru schimbarea numelui)
  • Copie ultima diploma de studii (conditie obligatorie de acces la curs: invatamant minim obligatoriu)
  • Adeverinta medicala (eliberata de medical de familie) cu mentiunea „apt curs”

Durata cursului

 Aproximativ 5-6 luni.

Ce spun absolventii

Cursul a fost interesant, am reusit sa pun in practica foarte repede ceea ce am invatat.
Cristian B.
Informatiile primite si experientele acumulate au fost foarte utile. Multumesc!
Paula V.
Ma bucur ca am participat la curs. A fost ceva nou, interesant, am invatat cu drag.
Mihai D.

Vrei sa devii Bucatar?

Pentru rezervarea unui loc la curs, completeaza formularul de inscriere afisat mai jos si dupa termenul limita de inscriere vei primi pe emaiul inregistrat toate informatiile necesare participarii la curs.