Bucatar

CURS BUCATAR
Tranforma-ti pasiunea intr-o cariera de succes!
Industria gastronomiei traditionale si moderne ofera numeroase oportunitati de angajare, indiferent daca optezi pentru un job de bucatar, bucatar-sef sau daca doresti sa iti deschizi propriul restaurant. Daca vrei sa faci primul pas catre o meserie de succes, te asteptam alaturi de noi la cursul de calificare, autorizat ANC, pentru ocupatia BUCATAR!
Tipul cursului
calificare, autorizat
Tarif participare
950 lei/persoana
Perioada de derulare
la formarea grupei
Esti interesat?
Descrierea ocupatiei
Bucatarul realizeaza preparate culinare dupa diferite retete care sa satisfaca exigentele consumatorilor. In acest scop, el se ocupa de pregatirea produselor alimentare pentru gatit. Masoara cantitatile necesare, le amesteca progresiv conform retetei, le pune la dospit, fermentat, copt sau fiert. Dupa ce preparatele culinare au fost pregatite, urmeaza impartirea lor in portii. Bucatarul utilizeaza in activitatea sa diferite produse alimentare, unelte si masini cu ajutorul carora transforma alimentele in preparate culinare. Ca unelte si masini utilizate mai frecvent pot fi enumerate: cutite, satarul, robotul de bucatarie, masini de curatat si de taiat zarzavat, masini de tocat, masini de amestecat, friteuza, cuptoare clasice sau cu microunde, agregate frigorifice.

COMPETENTELE PROFESIONALE dobandite sunt conform Standardului Ocupational si se refera la:
- Comunicarea la locul de munca
- Desfasurarea muncii in echipa
- Aprovizionarea cu materii prime si auxiliare a locului de munca
- Asigurarea conditiilor igienico-sanitare
- Organizarea cadrului general de deschidere si inchidere a activitatii sectiei
- Prevenirea poluarii mediului
- Intocmirea documentelor specifice
- Pregatirea antreurilor calde si reci
- Pregatirea fripturilor
- Pregatirea gustarilor calde si reci
- Pregatirea mancarurilor din carne
- Pregatirea mancarurilor din legume, orez, oua, paste fainoase
- Pregatirea preparatelor lichide
- Prepararea dulciurilor (deserturilor)
- Prepararea fondurilor glace
- Prepararea mancarurilor din peste si fructe de mare
- Realizarea aluaturilor de baza
- Realizarea salatelor
- Realizarea sosurilor
- Realizarea actiunilor de supervizare si control


CERTIFICARE: Curs recunoscut international
- Absolventii cursurilor primesc CERTIFICAT DE CALIFICARE, recunoscut la nivel national de Ministerul Muncii si de Ministerul Educatiei.
- Certificatul de calificare este insotit de suplimentul descriptiv in care sunt mentionate competentele dobadite.
- Prin apostilare, certificatul de calificare este recunoscut si la nivel european.
- Certificatul de calificare are regimul actelor de studii.
Cine se poate inscrie la curs
- Persoanele care doresc sa isi deschida o afacere in domeniul gastronomiei
- Persoanele aflate in cautarea unui loc de munca in domeniu
- Persoanele care activeaza deja in domeniu, dar nu detin o calificare in acest sens
- Persoanele care activeaza deja in domeniu si doresc sa se perfectioneze
- Persoanele care doresc o reconversie profesionala
- Oricine este interesat de a obtine o calificare in acest domeniu

Beneficiile participarii la curs
Obtii calificare valabila pe viata
Diploma obtinuta are valabilitate nedeterminata si are regimul actelor de studii, calificarea si competentele dobandite fiind valabile pe viata.
Lectori profesionisti
Lectorii care vor preda cursul sunt certificati si au o vasta experienta in domeniu, astfel incat sa beneficiezi ce cea mai buna formare.
Stagiul de practica la parteneri de top
Colaboram cu partenerii de prestigiu din domeniu, unde, sub atenta indrumare a specialistilor, vei pune in practica ceea ce ai invatat la partea teoretica.
Poti deveni antreprenor
Dupa absolvirea cursului iti poti deschide propria afacere, transformandu-ti pasiunea intr-o cariera de succes, acesta fiind startul in lumea antreprenoriatului.
Gasesti loc de munca bine platit
Cursurile de calificarea reprezinta o metoda sigura de invata o meserie profitabila, solicitata pe piata muncii si de a gasi rapid un loc de munca.
Poti profesa in tara sau in strainatate
Certificatul de calificare este recunoscut atat in tara, cat si in strainatate, astfel ca ai oportunitatea de a profesa si intr-o tara europeana.
Cine va preda cursul
Lectorii si instructorii de practica cu care colaboram sunt certificati de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari si au o cariera de minim 15 ani in domeniul in care predau. Astfel, dispun de pregatirea si experienta necesara pentru a pune la dispozitie participantilor la cursuri solutii personalizate si adaptate nevoilor de instruire.
Cum se deruleaza cursul
Programele de calificare organizate de KAIZEN PERFORM combina o componenta teoretica cu una practica, ceea ce garanteaza obtinerea cunostintelor si dobandirea competentelor necesare pentru a prosefa in domeniu.
Activitatile teoretice se deruleaza la sediul centrului nostru de formare, unde dispunem de sali de curs moderne si echipamente de ultima generatie.
Activitatile de practica se deruleaza la partenerii de top cu care colaboram, unde vei exersa meseria pe care o inveti.
Ce este si cum se deruleaza examenul de absolvire
Examenul de la finalul cursului se deruleaza la sediul nostru cu participarea obligatorie a cursantilor si in prezenta comisiei de examinarea din partea ANC.
Examenul de absolvire are doua probe:- Evaluarea cunostintelor teoretice: completarea unui test grila
- Evaluarea competentelor practice: sustinerea demonstrativa a unei probe/aplicatii practice
Dosarul de inscriere la curs contine
- Copie cartea de identitate
- Copie certificat nastere
- Daca este cazul: copie certificat casatorie/divort (sau orice act doveditor pentru schimbarea numelui)
- Copie ultima diploma de studii (conditie obligatorie de acces la curs: invatamant minim obligatoriu)
- Adeverinta medicala (eliberata de medical de familie) cu mentiunea „apt curs”
Durata cursului
Aproximativ 5-6 luni.
Ce spun absolventii



Vrei sa devii Bucatar?
Pentru rezervarea unui loc la curs, completeaza formularul de inscriere afisat mai jos si dupa termenul limita de inscriere vei primi pe emaiul inregistrat toate informatiile necesare participarii la curs.