• 0770836192
  • contact@kaizenperform.ro

Cofetar-patiser

cofetar

CURS COFETAR-PATISER

Tranforma-ti pasiunea intr-o cariera de succes!

Cofetaria-patiseria joaca un rol important in industria alimentara si ofera numeroase oportunitati de angajare, indiferent daca optezi pentru un job de cofetar, patiser sau daca doresti sa iti deschizi propriul laborator. Daca vrei sa faci primul pas catre o meserie de succes, te asteptam alaturi de noi la cursul de calificare, autorizat ANC, pentru ocupatia COFETAR-PATISER!

Tipul cursului

calificare, autorizat

Tarif participare

950 lei/persoana

Perioada de derulare

la formarea grupei

Esti interesat?

Descrierea ocupatiei

Patiserul prepara in laborator sau in unitatile industrializate, produsele de patiserie in vederea comercializarii. Dupa ce receptioneaza (cantitativ si calitativ) materiile prime si auxiliare, le depoziteaza si le conserva pana la introducerea in fabricatie. Apoi sorteaza, curata, cerne si dozeaza materiile prime, dupa care urmeaza prepararea aluaturilor, cremelor si compozitiilor; dupa aceasta etapa, se trece la modelarea si coacerea preparatelor (foetaje), umplerea si asamblarea produselor de patiserie. Ultima parte a muncii patiserului consta in finisarea produselor, glasarea si decorarea lor. Utilizeaza dispozitive de incalzire si coacere (cuptoare, etuve, boilere) masini de preparat si fabricat (malaxoare, laminor, dozatoare automate), echipamente frigorifice (frigidere, vitrine frigorifice, dulapuri si camere frigorifice) si alte ustensile cum ar fi: forme pentru decor, trusa de sprituit, diverse vase, site, unelte, dulapuri, cantare, cazane, tavi, etc.

cofetar

COMPETENTELE PROFESIONALE dobandite sunt conform Standardului Ocupational si se refera la:

  • Comunicarea interactiva la locul de munca
  • Efectuarea muncii in echipa
  • Aplicarea normelor de protectie a mediului
  • Aplicarea normelor igienico-sanitare
  • Aplicarea NPM si NPSI
  • Asigurarea aprovizionarii cu materii prime si produse alimentare
  • Organizarea si intretinerea locului de munca
  • Planificarea activitatii proprii
  • Ambalarea si pregatirea pentru comercializare a produselor
  • Asigurarea calitatii produselor
  • Exploatarea echipamentelor pentru copt si racit
  • Exploatarea echipamentelor pentru pregatirea semifabricatelor de patiserie
  • Manipularea, conservarea si depozitarea materialelor si produselor alimentare
  • Prepararea produselor de patiserie/cofetarie
  • Prepararea semipreparatelor de patiserie
  • Realizarea decoratiunilor pentru produsele de cofetarie/patiserie

CERTIFICARE: Curs recunoscut international

Cine se poate inscrie la curs

Beneficiile participarii la curs

Obtii calificare valabila pe viata

Diploma obtinuta are valabilitate nedeterminata si are regimul actelor de studii, calificarea si competentele dobandite fiind valabile pe viata.

Lectori profesionisti

Lectorii care vor preda cursul sunt certificati si au o vasta experienta in domeniu, astfel incat sa beneficiezi ce cea mai buna formare.

Stagiul de practica la parteneri de top

Colaboram cu partenerii de prestigiu din domeniu, unde, sub atenta indrumare a specialistilor, vei pune in practica ceea ce ai invatat la partea teoretica.

Poti deveni antreprenor

Dupa absolvirea cursului iti poti deschide propria afacere, transformandu-ti pasiunea intr-o cariera de succes, acesta fiind startul in lumea antreprenoriatului.

Gasesti loc de munca bine platit

Cursurile de calificarea reprezinta o metoda sigura de invata o meserie profitabila, solicitata pe piata muncii si de a gasi rapid un loc de munca.

Poti profesa in tara sau in strainatate

Certificatul de calificare este recunoscut atat in tara, cat si in strainatate, astfel ca ai oportunitatea de a profesa si intr-o tara europeana.

Cine va preda cursul

Formatori, mentori si instructori de practica experimentati, riguros selectionati!

Lectorii si instructorii de practica cu care colaboram sunt certificati de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari si au o cariera de minim 15 ani in domeniul in care predau. Astfel, dispun de pregatirea si experienta necesara pentru a pune la dispozitie participantilor la cursuri solutii personalizate si  adaptate nevoilor de instruire.

Cum se deruleaza cursul

Programele de calificare organizate de KAIZEN PERFORM combina o componenta teoretica cu una practica, ceea ce garanteaza obtinerea cunostintelor si dobandirea competentelor necesare pentru a prosefa in domeniu.

Activitatile teoretice se deruleaza la sediul centrului nostru de formare, unde dispunem de sali de curs moderne si echipamente de ultima generatie.

Activitatile de practica se deruleaza la partenerii de top cu care colaboram, unde vei exersa meseria pe care o inveti.

Ce este si cum se deruleaza examenul de absolvire

Examenul de la finalul cursului se deruleaza la sediul nostru cu participarea obligatorie a cursantilor si in prezenta comisiei de examinarea din partea ANC.

Examenul de absolvire are doua probe:
  • Evaluarea cunostintelor teoretice: completarea unui test grila
  • Evaluarea competentelor practice: sustinerea demonstrativa a unei probe/aplicatii practice

Dosarul de inscriere la curs contine

  • Copie cartea de identitate
  • Copie certificat nastere
  • Daca este cazul: copie certificat casatorie/divort (sau orice act doveditor pentru schimbarea numelui)
  • Copie ultima diploma de studii (conditie obligatorie de acces la curs: invatamant minim obligatoriu)
  • Adeverinta medicala (eliberata de medical de familie) cu mentiunea „apt curs”

Durata cursului

 Aproximativ 5-6 luni.

Ce spun absolventii

Cursul a fost interesant, am reusit sa pun in practica foarte repede ceea ce am invatat.
Cristian B.
Informatiile primite si experientele acumulate au fost foarte utile. Multumesc!
Paula V.
Ma bucur ca am participat la curs. A fost ceva nou, interesant, am invatat cu drag.
Mihai D.

Vrei sa devii Cofetar-Patiser?

Pentru rezervarea unui loc la curs, completeaza formularul de inscriere afisat mai jos si dupa termenul limita de inscriere vei primi pe emaiul inregistrat toate informatiile necesare participarii la curs.